Veerse meer || Kortgene || Zeeland

Het dorp Kortgene.

Er bevinden zich een bakker, 2 slagers, een supermarkt en een zeer uitgebreide winkel van Sinkel, De Grand Bazar.

In het dorp is een wandelroute uitgezet, hierdoor kunt u kennis maken met een Travaille, zien tot waar het water in 1953 heeft gestaan, de oorsprong van de kerk met een klok met een bijzonder verhaal en tal van andere wetenswaardigheden.

Diverse terrasjes bevinden zich in de hoofdstraat, een aantal cafés en eetgelegenheden, van snackbar tot luxe restaurant.

Het Veerse Meer

is een watersport eldorado bij uitstek. Deze voormalige, 22 kilometer lange zeearm loopt vanaf de Zandkreekdam in het oosten tot aan de Veersegatdam in het westen. Hierdoor kent het meer geen stroming en is het ideaal voor ook alle kleine vormen van watersport. Door de ondiepe oevers is het ook geschikt voor zwemmers en surfers. Maar ook waterskiën, wakeborden, zeilen, vissen en duiken zijn mogelijk. Vanaf de camping is er een strandje en ook 200 meter westwaarts is een stukje strand aangelegd.

Rondom het meer bevindt zich een mooie fietsroute van 65 km lengte, in de zomermaanden varen er tussen Kamperland en Veere en Kortgene en Wolphaartsdijk veerpontjes, waarmee deze route ingekort kan worden.

Het gebied leent zich bij uitstek om mooie wandelingen te maken, grote stukken natuurgebied, sommigen met bijzondere flora en fauna, afgewisseld met uitzicht op een weids polderlandschap, maken dit een heerlijke ervaring.

Uitgebreide wandel- en fietsroutes voeren u langs de mooiste plekjes.

Stadjes

Voor uitstapjes met de auto strijden bestemmingen als de oude stadjes Veere, Goes, Middelburg, en Zierikzee om de voorrang. Ook Belgische steden als Antwerpen en Gent zijn makkelijk bereikbaar via de Westerscheldetunnel.

Het strand

Voor een dagje heerlijk niets doen liggen brede Noordzeestranden op 10 minuten afstand. Het strand van de Banjaard is ruim 3 kilometer lang en op sommige plaatsen 500 meter breed. Op elk gedeelte van het strand zijn goede sanitaire voorzieningen.

Het hoofdstrand heeft een grote, gezellige natuurlijke zandbaai. Hier is ook een strandpaviljoen, met beschut terras en een groot aantal strandhuisjes, welke ook te huur zijn. Honden zijn aangelijnd ook overdag welkom op het strand.

Some Holiday homes in this area

Beurtschipperstraat 27, De Schipper

Veerse meer || Kortgene || Zeeland

Holiday residence "Schipper" situated in Kortgene directly at the "Veerse Meer".

Enjoy luxury in an environment that has all the conveniences. In Kortgene you will find the spac…

max 4 persons
2 bedroom(s)
1 shower (s)
pets allowed
Details, prices & booking
view all holiday rentals in this region (1)
  The office is closed at this time
Gesloten

Any Questions?

We are ready to help again tomorrow

+31 (0) 111 654 512

mail us

read our FAQ

Map